Så här söker Du bostad

Så här söker du bostad

Ansökan via vår hemsida

För att kunna få en lägenhet hos Torsby Bostäder måste du stå med i vår intresselista. Det första du måste göra är att fylla i en ansökan (intresseanmälan). Ansökan om lägenhet fyller du i här på vår hemsida. Tänk på att en e-mail adress inte behöver vara personlig utan du kan även använda en familjemedlems eller väns e-mail. Det blir då de som bevakar dina sidor.
Är ni två som ska stå på kontraktet så skall bägge göra en ansökan.
Genom att registrera dig och klicka spara så godkänner du även får hantering av dina personuppgifter.
Läs mer om personuppgifter här.

Vi behöver också dina inkomstuppgifter på papper. Du kan lämna/skicka/scanna in dessa till oss.


Har du inte möjlighet att fylla i en ansökan själv på vår hemsida är du välkommen att besöka vårt kontor på Norra Industrigatan 4 i Torsby. Där har vi tillgång till en dator som du kan få låna. Vi hjälper gärna till om det behövs.

Mina sidor

Med ditt personnummer och lösenordet som du själv valt loggar du in på din personliga sida där du själv bevakar utbudet av lediga lägenheter och anmäler intresse för att kunna bli kallad till visning.

Här kan du också se vad som händer med den lägenheten/erna du har visat intresse för. Du kan här se om det är du eller någon annan sökande som har blivit tilldelad lägenheten. Det är den som svarar ja efter visning och har flest ködagar som blir tilldelad lägenheten.

Kötid

Som sökande hos Torsby Bostäder räknas kötid per dag som du står i vår intresselista.

Uppdatera din ansökan

För att vi ska ha aktuella uppgifter och för att du ska kunna stå kvar som bostadssökande måste din ansökan uppdateras en gång per år. Ansökan uppdateras automatiskt varje gång du loggar in med personnummer och lösenord på "Mina sidor". Sökande som inte uppdaterar sin intresseanmälan inom 12 månader rensas ur intressebanken och intjänade poäng förloras.

Aktiv sökande

Du bevakar vårt utbud av lediga lägenheter genom att logga in på "Mina sidor" med ditt personnummer och lösenord.Söker du aktivt lägenhet är det viktigt att du prenumererar på lediga lägenheter, läs mer om det under prenumeration.

Publicering av lägenhet 

När en lägenhet blir uppsagd publiceras den på vår hemsida. Lägenheten är publicerad i regel 7 dagar, under förutsättning att vi fått in minst 5  intresseanmälningar på lägenheten. Annars förlängs publiceringstiden. När publiceringstiden har gått ut så erbjuder vi visning av lägenheten till de som har anmält intresse och har längst kötid. I regel är det flera som erbjuds visning samtidigt.

Som inloggad på "Mina sidor" kan du alltså följa hela uthyrningsprocessen för de lägenheter som du anmält intresse för.

Sökande måste själv bevaka vilka lägenheter som blir ledig, någon köhantering finns inte. Vi erbjuder dock prenumerations-service via e-post när matchande lägenhet blir ledig.
  
Inbjudan till visning

De som anmält intresse för lägenheten och har flest ködagar blir inbjudna till visning av lägenheten. Det är den som svarar ja efter visning och har flest ködagar som blir tilldelad lägenheten.

Vi gör en kreditkontroll och förvissar oss om att du har inkomst, goda hyresreferenser  samt inte belastas av betalningsanmärkningar hos kronofogden. Om kontrollen inte visar på några anmärkningar kontaktar vi dig och gör upp en tid för kontraktsskrivning.

Prenumeration

Det finns möjlighet att prenumerera på lediga lägenheter, du får då information via mail när det finns lägenheter som stämmer överens med dina önskemål.Observera att mailet är inget erbjudande utan du måste själv logga in på hemsidan och anmäla ditt intresse för lägenheten.

På sidan med dina personliga uppgifter finns en ruta som du kryssar i om du vill prenumerera på information. Glöm inte att kontrollera att din e-postadress är korrekt.

Avregistrering av ansökan

När du har skrivit kontrakt på en lägenhet kommer du automatiskt att raderas från bostadskön. Vill du byta lägenhet kan du börja samla poäng igen men kan inte lägga in intresseanmälningar förrän efter tre månader.

Spärrad ansökan

Din ansökan kan bli spärrad så att du inte kan söka bostad hos Torsby Bostäder. Du meddelas detta per brev eller mail.